Otwórz zadanie w Historii i przeczytaj komunikat o błędzie, zanim wyślesz je ponownie.
Błąd przed publikacją nie wykorzystuje opisów. Usuń jego przyczynę, a następnie uruchom nowe zadanie. Poprzedni plik, jeśli został pomyślnie opublikowany, pozostanie bez zmian.
Zanim spróbujesz ponownie
- Przeczytaj komunikat o błędzie przy zadaniu
- Sprawdź, czy zaznaczone sekcje nadal istnieją w Shopify
- Otwórz aplikację ponownie, jeśli Shopify poprosiło o nowe uprawnienie
- Po wprowadzeniu poprawki wyślij nowe zadanie
Jeśli komunikat o błędzie jest niejasny, prześlij nazwę zadania i jego treść na stronie kontaktowej.